Nostalji duygusunun temelinde kimyasal bozunma vardır. En çok yaşlandıkça çocukluğuna duyduğun özlemde yakalanırsın bu duyguya veya eski bir fotoğrafa baktığında… Çok şanslıysan 35 mm’den bir Bergman filmi izlediğinde yakalar seni bu duygu veya sararmış yapraklarını her çevirdiğinde yüzüne çarpan kokusuyla bir kitabı okurken… Sahi! her şeyin dijital olarak üretildiği(kimyasal olarak bozunamayan) bir dönemde elli yıl sonra bugüne karşı bir nostalji duyulabilecek mi?
Erkan: Yemek filmlerini, seçtiğimiz film için uygun bulduğumuz konseptteki bir mekânda konuşmaya devam ediyoruz. Sıradaki filmimiz Lasse Hallström imzalı 2000 yapımı Chocolat… Chocolat filmi için Samet ile konuştuk. Kendinden biraz bahsedebilir misin? Samet: Bir senesi mutfak, iki buçuk yılı satış olmak üzere lüks bir çikolata kafe zincirinde toplam üç buçuk yıl kadar çalıştım. Geçtiğimiz mayıs ayında çikolata üzerine uzmanlaşmak için istifa ettim. Önümüzdeki dönemde çikolata eğitimleri alacağım. Şimdilerde sipariş üzerine çikolata yapıyorum ve çevremdeki küçük ölçekli kafelerin çikolata menülerine yiyecek - içecek konusunda danışmanlık veriyorum. Erkan: Filme geçmeden önce biraz mekândan bahsetmekte fayda var sanırım. Maia Chocolates 2015 yılında kurulmuş, el yapımı çikolatalar üreten, Çengelköy ve Koşuyolu olmak üzere iki şubesi bulunan bir yer. Filmdeki çikolatacıyla aynı ismi taşıyor. Çikolata konusunda bol çeşit sunuyorlar ve tasarım, sunum konusunda oldukça z...
Yorumlar